e-asfalistro.gr

Γαρδίκα 1 – Νιγρίτα – ΤΚ 62200
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μαρία ΑΛΜΠΑΝΑΚΗ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23220 22111

Γενικά
Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα («ειδικής κατηγορίας»), όπως τα δεδομένα υγείας. Για το λόγο αυτό, η επιχείρησή μας επεξεργαζόταν πάντα τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και η δραστηριότητά μας συμμορφώνεται με τον πρόσφατο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών δεδομένων 679/2016.
Στόχος της παρούσας δήλωσης είναι να ενημερωθείτε για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και την προστασία τους τόσο κατά το στάδιο της ενημέρωσης για τις ενδεδειγμένες ασφαλιστικές παροχές όσο και μετά την σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης με τον ασφαλιστικό πάροχο που θα επιλέξετε.
Η παρούσα δήλωση ισχύει για όλες τις συναλλαγές σας με την e-asfalistro.gr είτε μέσω της ιστοσελίδας μας είτε από την με οποιοδήποτε τρόπο επικοινωνία σας με την επιχείρηση, τηλεφωνική ή δια ζώσης.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι εφαρμόζουμε όλα τα εύλογα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγονται είτε μέσω της ιστοσελίδας μας είτε με οποιοδήποτε άλλο μέσο, έναντι μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, κατάχρησης, απώλειας ή καταστροφής.
Η παρούσα δήλωση υπόκειται σε τροποποιήσεις γι’ αυτό θα σας παρακαλούσαμε να την συμβουλεύεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τελευταία αναθεώρηση: 02/05/2019

Ποια προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε
Για την εκπλήρωση των σκοπών της επιχείρησής μας μας και την εξυπηρέτησή σας συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε μέσω της ιστοσελίδας, μέσω e-mail, εγγράφως ή προφορικά με οποιοδήποτε άλλο (αυτοματοποιημένο ή μη) μέσο. Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που σας αφορά και σας ταυτοποιεί ή μπορεί να σας ταυτοποιήσει.
Συλλέγουμε μόνο όσα προσωπικά δεδομένα είναι απαραίτητα για την πρόταση ασφαλιστικού προϊόντος ή τη σύναψη της τελικής σύμβασης, ανάλογα με την φύση της ασφάλισης, καθώς και την διαχείριση της σύμβασης και την επικοινωνίας σας με την ασφαλιστική εταιρεία.
Κυρίως συλλέγουμε στοιχεία ταυτοποίησης (πχ. ονοματεπώνυμο, φύλο, ηλικία, ΑΔΤ), στοιχεία επικοινωνίας (πχ. τηλέφωνο, διεύθυνση αλληλογραφίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), δεδομένα πληρωμής, δεδομένα ασφάλισης που είναι απαραίτητα για τη σύναψη και διαχείριση της ασφαλιστικής σύμβασης (πχ. επαγγελματική δραστηριότητα, στοιχεία αυτοκινήτου, αριθμός κυκλοφορίας οχήματος, είδος κατοικίας και όποιο άλλο στοιχείο είναι απαραίτητο ανάλογα με το είδος της ασφάλισης), στα οποία μπορεί να περιλαμβάνονται και δεδομένα ειδικής κατηγορίας, όπως δεδομένα υγείας.
Τα δεδομένα αυτά τα συλλέγουμε απευθείας από εσάς ή μέσω των εξουσιοδοτημένων συνεργατών μας κατά την υποβολή του αιτήματος λήψης προσφοράς ή ασφάλισης είτε μέσω της ιστοσελίδα μας είτε κατόπιν επικοινωνίας σας με οποιονδήποτε τρόπο με την επιχείρηση.

Σκοπός της επεξεργασίας
Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους παρακάτω αναφερόμενους σκοπούς:

  • Για να μπορούμε να σας προτείνουμε το το κατάλληλο ασφαλιστικό προϊόν και να λάβουμε προσφορές από τις ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε
  • Για να διευκολύνουμε τη σύναψη της σύμβασής αλλά και την διαχείριση αυτής μεσολαβώντας ανάμεσα σε εσάς και τις ασφαλιστικές εταιρείες,
  • Για να λάβετε την κατάλληλη αποζημίωση μετά την αναγγελία ζημίας,
  • Για να βελτιστοποιήσουμε την δραστηριότητα μας και να σας παρέχουμε ολοένα και καλύτερες υπηρεσίες,
  • Για να διαχειριστούμε και να αναπτύξουμε την ιστοσελίδα μας

Η δραστηριότητά μας όχι μόνο απαιτεί αλλά και προϋποθέτει την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της προστασίας τους, μεριμνούμε ώστε να ανταποκρινόμαστε πλήρως στις υποχρεώσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.
Για το λόγο αυτό συλλέγουμε τα στοιχεία σας μόνο εφόσον έχετε ενημερωθεί για τους όρους της παρούσας δήλωσης και όπου απαιτείται κατόπιν της ρητής συγκατάθεσής σας, διατηρούμε ακριβή και επικαιροποιημένα τα στοιχεία σας και τα επεξεργαζόμαστε λαμβάνοντας τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με τρόπο που εγγυάται την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και τυχαία απώλεια ή καταστροφή.

Σε ποιους γνωστοποιούνται
Οι ανωτέρω πληροφορίες διαβιβάζονται στις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα ως υπεύθυνοι επεξεργασίας σύμφωνα με την αντίστοιχη Πολιτική Προστασίας Δεδομένων που τηρεί κάθε εταιρεία. Ενδέχεται επίσης να τα διαβιβάσουμε σε συνεργαζόμενους με την εταιρεία μας ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, δικηγόρους, λογιστές ή σε δημόσιες υπηρεσίες, δικαστικές, δημόσιες και ανεξάρτητες αρχές όταν αυτό προβλέπεται από το νόμο.
Με όλους τους συνεργάτες μας συνάπτουμε σχετικές συμβάσεις, από τις οποίες δεσμευόμαστε τόσο εμείς όσο και εκείνοι να τηρούμε τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και να λαμβάνουμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια τους.
Σας προτρέπουμε να διαβάσετε τις πολιτικές προστασίας δεδομένων των συνεργαζόμενων ασφαλιστικών εταιρειών στις ιστοσελίδες τους και να ενημερωθείτε για την διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτους από τις ασφαλιστικές.

Χρόνος διατήρησης δεδομένων
Η επιχείρησή μας διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα για να μπορεί να μεσολαβήσει μεταξύ υμών και του ασφαλιστικού παρόχου σας για όσο διάστημα διαρκεί η συμβατική σας σχέση και για το διάστημα που είναι απαραίτητο μετά τη λύση της σύμβασης και μέχρι την επέλευση της παραγραφής τυχόν αξιώσεων τόσο σε φυσικό όσο και σε ηλεκτρονικό αρχείο.

Τα Δικαιώματα σας
Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ασκήσετε τα δικαιώματα που σας επιφυλάσσει ο νόμος με αποστολή σχετικής αίτησης στο e-mail info@e-asfalistro.gr με θέμα „GDPR“ ή ταχυδρομικά στην διεύθυνση Γαρδίκα 1 – Νιγρίτα – τκ 62200.

Συγκεκριμένα μπορείτε να ασκήσετε:

  • το δικαίωμα πρόσβασης για να ενημερωθείτε,σχετικά με το κατά πόσον ή όχι τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία και επιπλέον να λάβετε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πραγματοποιούμενη επεξεργασία,
  • το δικαίωμα διόρθωσης των ανακριβών προσωπικών σας δεδομένων ή τη συμπλήρωση των ελλιπών προσωπικών σας δεδομένων,
  • το δικαίωμα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων, εφόσον η επεξεργασία τους δεν είναι απαραίτητη για την επιδίωξη των σκοπών για τους οποίους έχουν συλλεγεί ή για την τήρηση από μέρους μας οποιασδήποτε νομικής μας υποχρέωσης
  • το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας σε περίπτωση αμφισβήτησης της ακρίβειας αυτών,
  • το δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων σας, δηλαδή την λήψη αυτών σε δομημένο και κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο μορφότυπο και/ή την διαβίβασή τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας
  • το δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων,

Επιπλέον μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που έχουν συλλεγεί για τους σκοπούς της σύμβασης ασφάλισης, ωστόσο οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως σε αυτή την περίπτωση δεν θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε την μεταξύ μας σύμβαση. Τέλος, έχετε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα www.dpa.gr – : Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα) σε περίπτωση που θεωρείτε πως τα δεδομένα σας δεν τυγχάνουν σύννομης επεξεργασίας.

Cookies
Τα cookies που χρησιμοποιούμε στον ιστότοπο μας είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας. Στοχεύουν στην ενεργοποίηση κάποιων λειτουργειών που είναι διαθέσιμες μόνο μέσω της χρήσης cookies, όπως οι ιδιωτικές σας ρυθμίσεις, η είσοδος στο προφίλ σας ή η συμπλήρωση της φόρμας προς υποβολή. . Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης για να απορρίψετε ορισμένα ή και όλα τα cookies, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι κάποιες λειτουργίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες.